Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаният за убийството на Иван Владимиров е бил служител преди 23 години

09 февруари 2023, 15:13 часа • 6810 прочитания

Задържаният за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е бил служител на МВР преди 23 години. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров, цитиран от БТА.

Причините за убийството са изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.

Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси - шум, цапане на общите части и други подобни.

Убийството е извършено със законно притежавано оръжие.

Главният секретар посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

Новината за убийството беше съобщена и в предаването "Преди обед" по bTV, където водещата Десислава Стоянова разказа, че Владимиров е споделял публично за това, че е подлаган на тормоз от страна на съседа си. Той е разказвал, че бившият полицай си е позволявал да удари възрастен човек от кооперацията по време на общо събрание и е заплашвал с пистолет друг човек. Психологът опитвал да убеди пострадалия да потърси правата си, но той отказвал от страх.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес