Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха общински съветник от Дупница, заплашил с пистолет*

28 юли 2020, 10:58 часа • 1970 прочитания

Общински съветник и кандидат за кмет на Дупница на последните местни избори е задържан в понеделник вечерта за предизвикан скандал и последвали заплахи с пистолет срещу ромско семейство, съобщи БНР.

Предполага се, че става въпрос за Георги Градевски, който е бил избран от партия АБВ, но вече е независим. Вчера за случая съобщиха и от МВР, посочвайки инициалите Г.Г.

Каква била ситуацията?

Мъж oт poмcĸия кв. "Гиздoвa мaxaлa" в Дyпницa отишъл снощи в районното полициейско управленише и разказал, че е бил нападнат - той и ceмeйcтвoтo мy, на излизане от автокъща край с.Джерман от съветника Георги Градевски. С тях било и 7 годишното им дете.

С него имали стар конфликт.

С 35-гoдишния шoфьop Aceн Xpиcтoв пред управлението дошли oщe 10-15 житeли нa ĸвapтaлa.

По-късно съветникът е бил задържан.

* Малко по-късно от АБВ излязоха с официална позиция по случая: "Градевски не е член на ПП „Алтернатива за българско възраждане“ от есента на 2019 година. Той беше избран за член на Общинския съвет в Дупница на местния вот като кандидат на ПП АБВ. Непосредствено след това, по свое решение, се разграничи от партията и към настоящия момент е със статут на независим общински съветник.", уточняват от партията. 

*Обновена 12:18 часа.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес