Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все още няма потвърждение Стайко Стайков да е бил отвличан

30 януари 2019, 06:10 часа • 2899 прочитания

Синът на Миню Стайков - Стайко, все още не е разпитан официално, но поне засега няма потвърждение на версията, че бил отвлечен. Това съобщава в. "24 часа", като цитира думите на директора на "Национална полиция" Христо Терзийски.

Самият Стайков пък се страхувал, защото бил отвлечен от полицаи - по думите му. Затова той искал да го конвоират от къщата му до прокуратурата.

Лично в болничната стая на Стайков прокурори са му връчили обвинение за участие в престъпна група. Той е подписал обвинението, но е казал, че са му нарушени човешките права.

Стайков се появи в "Пирогов" на 28 януари. Това станало, след като на 27 януари той се върнал вкъщи с такси, след като беше изчезнал от септември миналата година насам. В "Пирогов" била лекувана рана на главата му. Подписал е молба, че ще се предаде и ще съдейства на разследването, но докато тя се внесе в прокуратурата в понеделник сутринта, на адреса му в кв. "Бояна" са извикани медици от Спешна помощ, които го откарали в "Пирогов". По-късно е преместен в МВР болница, за да му направят експертизи и да се разбере дали може да се изправи пред съда. Там дошли бодигардовете му, с искане да го пазят, но охраняващите го полицаи не ги пуснали.

На снимката: Миню Стайков, баща на Стайко

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес