Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВКС гледа делото за убийството на Женя Тодорова от Варна

04 октомври 2013, 07:17 часа • 100786 прочитания

Днес Върховният касационен съд (ВКС) ще гледа делото за убийството на Женя Тодорова от Варна, по което са подсъдими леля й Светла Тодорова и Петър Ангелов.

Двамата получиха присъди "доживотен затвор" на първите две инстанции. Прокуратурата обжалва наложеното наказание на Светла Тодорова, като смята, че е несправедливо и иска да бъде заменено с "доживотен затвор без замяна".

С касационната жалба обвинението иска отмяна на решението на Апелативен съд, Варна, в частта на наложеното наказание на Тодорова, и връщане на делото за ново разглеждане, уточняват от ВКС.

Защитата на подсъдимия Петър Ангелов също иска връщане и ново разглеждане на делото от апелативния съд или намаление на наложеното наказание заради допуснати съществени процесуални нарушения.

Припомняме, че 21-годишната Женя бе убита жестоко от 21-годишния Петър Ангелов, а поръчител на убийството е лелята на момичето Светла Тодорова. Заради голяма част от къщата, която Женя трябвало да наследи, лелята е вербувала приятеля на дъщеря си – Петър да извърши жестокото престъпление.

На снимката: Светла Тодорова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес