Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкараха в затвора бившия председател на Общинския съвет в Септември

03 ноември 2018, 15:00 часа • 2814 прочитания

Лазар Влайков, осъден за смъртта на ресторантьора Наско Тонкев от пазарджишкото село Виноградец, вече е в затвора, съобщава marica.bg. Информацията е потвърдена от Сашка Андрекова от Министерството на правосъдието.

Припомняме, че с решение на Окръжния съд в Пазарджик от 29.10.18 г. бившият председател на Общинския съвет в Септември и настоящ общински съветник бе осъден на четири години затвор, при първоначален общ режим. Очаква се Влайков да бъде преместен в затворническо общежитие, от приемното отделение, където бе настанен по-рано.

Той получи ефективната присъда, след като с личното му оръжие фатално бе прострелян 47-годишният ресторантьор Наско Тонкев от село Виноградец. Ситуацията се разигра в края на август миналата година, когато съветникът отишъл на детски рожден ден, като носел със себе си новото си оръжие и 45 патрона. Влайков извадил пистолета, за да се похвали, стрелял, давал го и на други гости да го пробват, повикал и Тонкев. Неясно как оръжието попаднало в ръцете на 6-годишния рожденик, който възпроизвел фаталния изстрел, а ресторантьорът загинал на място.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес