Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вероника била убита заради 25 лева

07 март 2015, 17:08 часа • 81545 прочитания

Събрани са достатъчно доказателства, които уличават Илиян Здравков като извършител на убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново. Това стана ясно на съвместна пресконференция на прокуратурата и полицията в града, на която присъства и главният секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров.

40-годишният мъж, който е криминално проявен и многократно осъждан, е направил пълни самопризнания пред съдия. Заловеният описал подробно извършеното от него престъпление и последващите си действия до задържането му в Горна Оряховица през нощта на 6 март, информира Дарик радио.

Здравков убил 23-годишната Вероника Здравкова, докато чакал влака за Горна Оряховица. Това информира наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов, предаде репортер на Радио „Фокус”.

В трагичната вечер на 28 февруари в 18.50 часа приключила работната смяна на 23-годишното момиче в мебелен магазин, намиращ се в близост до жп гарата във Велико Търново. Вероника отказала на свой колега да я закара до апартамента й, намиращ се на ул. „Христо Ботев”. Тя тръгнала пеша в посока жп гарата. В района била нападната от криминално проявения Илиян Здравков.

Здравков е с постоянен адрес в Полски Тръмбеш, но бил с влязла в сила присъда и се укривал при брат си в село Първомайци. Същия ден той дошъл във Велико Търново, за да си търси работа.

Вечерта отивайки към гарата, за да си хване влака за Горна Оряховица, той срещнал Вероника. Момичето е убито малко след 19.00 часа. Ударено е с тъп предмет осем пъти, в следствие на което умира.

Илиян Здравков взел от портмонето й 25 лева и дебитната и карта, след което изхвърлил тялото в реката, за да прикрие следите си. В 19.22 часа той се качил на влака за Горна Оряховица. Пристигнал в 19.37 часа. Според справка на БОРИКА Здравков се опитал да изтегли пари от картата на момичето веднага след слизането си от влака в 19.42 часа, но неуспешно. След това в района на реката около село Първомайци изхвърлил оръжието.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес