Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече има предположение кой е българинът, извършил нападението в метрото в Берлин (ВИДЕО)

15 декември 2016, 07:00 часа • 9847 прочитания

Нападателят от берлинското метро, за когото стана ясно, че е българин, най-вероятно е Светослав Стойков, на 26 години. Той е роден в Добрич, но в последно време е живял във Варна - в квартал "Максуда". Стойков има три деца, трима синове – най-голямото е на 10 години, а най-малкото е на 6. Ясно е, че има и много криминални прояви, информира Нова телевизия, която се позовава на свои източници относно самоличността на нападателя.

В "Максуда" Светослав живеел на семейни начала с жена на име Цветанка. Родителите на Цветанка – Ибрям и Елмаз, заявяват, че двамата са в Германия. По думите им Светослав не проявявал агресия – бил общ работник, а дъщеря им работела в ресторант.

Светослав обаче бил "многократно задържан" за кражби и хулигански прояви, казват източници на Нова телевизия. Засега от МВР твърдят, че няма искане за екстрадиция от Германия за Светослав Стойков.

Припомняме, че инцидентът в Берлин стана факт на 27 октомври. Тогава млад мъж рита в гърба слизаща по стълбите в метрото в Берлин, в квартал "Нойкьолн", млада жена. Тя прелита през десетина стъпала и пада тежко, като чупи ръката си.

Случаят доби широка популярност, след като вестник "Билд" публикува видеозапис от охранителна камера на случилото се. Първоначалната версия беше, че това може да са мигранти. Тази седмица обаче германската полиция арестува един от другите мъже, хванати от записа - също българин. Предполага се, че всички са от една компания и най-вероятно са българи - общо четирима души.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес