Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учителка счупи ръката на ученик с метла

26 февруари 2014, 21:30 часа • 46293 прочитания

Пореден случай на насилие над ученик разбуни духовете. Този път обаче не става въпрос за побой между връстници, а за издевателство от страна на преподавател над ученик.

Случаят е станал факт в село Динево, Хасковско, в ОУ „Христо Ботев”. Учителката по български език решила да премине от лингвистични към силови възпитателни методи, ударила петокласника Огнян с дръжката на метла и счупила ръката му, съобщи bTV. 

Вече седмица Огнян не може да пише заради травмата. По думите му госпожата взела пръчка за метла и го ударила с нея. От ръководството на училището отричат учителката да се е разхождала с пръчка и определят инцидента като нелепа случайност.

Директорът Ясен Коязов обясни, че ставало дума за рикошет – учителката ударила по чина и пръчката рикоширала в ръката на Огнян. Пред родителите на детето преподавателката излязла с трета версия. „Обясни ми, че не е искала, че е станало погрешка”, казва бащата на момчето.

 Учителката е уволнена, а пръчката - изгорена. Заради инцидента днес в училището се проведе спешна родителска среща. На нея се чуха и гласове в защита на строгата преподавателка.

Родителите на петкласника със счупена ръка ще съдят учителката , а от инспектората по образование проверяват училището, тъй като според пострадалото дете и други учители използвали пръчки в час.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес