Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Събират се нови доказателства срещу Божков, арестуваният е направил снимките на Ангел Кънев (СНИМКИ)

03 юли 2020, 10:19 часа • 16132 прочитания

Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до бизнесмена Васил Божков, най-вероятно е арестуван при днешната спецакция, която се провежда на две места в столицата от сутринта, научи БНТ. Това се е случило в кв. Симеоново. Неговият офис се намира и на втория адрес в столицата, ул. "Черковна" 38, където тече акция.

Марков е бил дългогодишен охранител на Васил Божков и бивш шеф в ЦСБОП сега ГДБОП. За него говори преди време бившият съдружник на Божков - Цветомир Найденов.

Спецпрокуратурата се е задействала и в град Сандански, става ясно от лаконично съобщение на сайта й.

Според източници на държавната телевизия именно Славчо Марков е организирал проследяването и заснемането на прокурора Ангел Кънев.

Припомняме ви, че преди седмица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков пусна в социалните мрежи снимка на зам.-шефът на Спецпрокуратурата как излиза от сградата на НАП и заяви, че Кънев оказва натиск на служителите по неговото произвоство. Това предизвика светкавично декларация от прокоурорската колегия на ВСС в защита на всеки атакуван честен магистрат.

От Специализираната прокуратура уточниха, че изземванията са, част от събиране на доказателства по текущото разследване за извършени криминални престъпления от Васил Божков.

От сутринта служители на ГД „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, провеждат претърсвания на адреси на територията на София и град Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с Васил Божков, с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото.

Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

При спецакция е задържан бивш служител на МВР, свързан с Божков

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес