Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светослав Стойков може да влезе доживот в затвора, макар да е малко вероятно

19 декември 2016, 07:25 часа • 2836 прочитания

Светослав Стойков все още не е с повдигнато обвинение, защото германските власти водят разследване за опит за непредумишлено убийство и нанасяне на тежка телесна повреда.

Засега Стойков остава в ареста и в най-тежкия случай може да получи дори доживотен затвор, защото по германските закони, при особено тежки случаи, свързани с непредумишлено убийство, наказанието се равнява на опит за предумишлено убийство. Ако Стойков бъде осъден само за тежка телесна повреда, наказанието е до 5 години затвор, съобщи Нова телевизия.

След случката на 27 октомври, когато Стойков изритва в гърба млада германка по стълбите на метростанция в квартал „Нойкьолн” в Берлин, нападателят заминава за Южна Франция. Той се връща в Германия през уикенда и е разпознат от случаен гражданин.

Иначе Стойков е първоначално разпознат от охранител в бежански лагер като извършител на бруталната атака в метрото. В бежанския лагер Стойков, заедно с братята си, е ходил редовно да вижда свои приятели. Там семейство Стойкови често са правели скандали, защото са се опитвали да вмъкнат алкохол и цигари в бежанския център и са идвали пияни.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес