Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за Миньо Стайков

07 септември 2018, 19:40 часа • 2651 прочитания

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за собственика на „Винпром Карнобат" Миню Стайков. Заедно с него обвинени в данъчни измами и пране на пари са и синът му и още шестима души. 20 легални фирми са препирали парите от незаконната дейност на групата, твърди прокуратурата. От МВР разпространиха видео от претърсванията.

Това се налага от фактическата и правна сложност и големия обем на материалите и доказателствата по досъдебното производство, както и заради изчакване на материали от партньорски служби по линия на международното сътрудничество. Делото по мерките за неотклонение ще бъде насрочено след внасяне на искането на Специализираната прокуратура.

Припомняме, че прокуратурата проведе акция в офиси на „Винпром Карнобат“, „Сис индустрийс“ и „Топаз мел“. При акцията бяха задържани 10 лица, сред които Миньо Стайков и сина му. На 6 септември Специализираната прокуратура повдигна обвинения на М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления – избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес