Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След седмица започва делото срещу Мария Гиздева

15 февруари 2019, 14:22 часа • 2167 прочитания

Делото срещу Мария Гиздева е по две обвинения - за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, вследствие на която е настъпила смърт, и за използване на чужд платежен инструмент. На 25 юли 2016 г. момичето уби 62-годишния Богдан Динев - Боньо Фаса, а на 25 и 26 юли е използвала няколко пъти банкова дебитна карта, издадена на името на убития, без съгласието му.

Мария, тогава на 18 години, сама се предаде на властите и каза, че е убитият я е изнасилил. Направената съдебно-медицинска експертиза обаче не доказа по категоричен начин дали тя е била изнасилена. На 29 юли срещу парична гаранция от 500 лева момичето беше освободено от ареста.

След малко повече от две години - през октомври 2018-а, Старозагорската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт в съда срещу вече 20-годишната Гиздева, че е причинила смъртта на Богдан Динев, за което, ако я признаят за виновна, може да бъде лишена от свобода за срок между 3 и 12 години. Миналата година стана ясно, че е обвинена и за използването на дебитната му карта, за което може да бъде лишена от свобода за срок между 2 и 8 години, ако съдът я признае за виновна.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес