Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ще ти пръсна главата": Повдигнаха обвинение на бащата на Георги Йомов

18 май 2022, 17:26 часа • 7970 прочитания

Повдигнаха обвинение на бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов заради стрелбата на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в София на 16 май. Цецко Йомов е задържан с прокурорска заповед за срок от 72 часа, тъй като според Софийска градска прокуратура има опасност той да извърши друго престъпление.

В съда предстои да се внесе искане за „задържане под стража“ на 43-годишния обвиняем.

Според прокуратурата Цецко Йомов е извадил пистолет, насочил го е към друг мъж и произвел изстрел в левия му крак, след което прострелял на същото място втори мъж. Обвинен е и за това, че се заканил с убийство на единия потърпевш с думите: „Ще ти пръсна главата“.

След случая е образувано досъдебно производство. До момента са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

Припомняме, че бащата на Георги Йомов и братът на футболиста сами се предадоха на полицията във вторник. Самият играч на ЦСКА беше задържан преди това във връзка с инцидента за разпит – той е казал, че между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт на бензиностанцията. По-късно в разправията се е включил и баща им.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес