Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СДВР с версия: Изгорелият кран при паметника пред НДК полят отвътре

10 юли 2017, 17:00 часа • 3062 прочитания

Клоним към версията, че самият кран е полят вътре с нещо и човекът е бил вътре зад загражденията. Това каза директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов по темата с изгорелия кран, който трябваше да демонтира паметника "1300 г. България" пред НДК.

Припомняме, че вчера стана ясно, че кранът, с който започнаха дейностите по демонтаж на паметника е изгорял. При инцидента нямаше пострадали. Има единствено материални щети, а съоръжението е повредено.

На камерите разследващите не могли да установят мятането на т. нар. коктейл "Молотов", на някакви съдове със запалителна течност. Това е наложило и повторен оглед днес, за да се изясни причината за запалването.

„Отхвърляме версията засега на този етап да е запален кранът с бутилка, която е хвърлена отвън. Клоним към версията, че самият кран е полят вътре с нещо и човекът е бил вътре зад загражденията“, каза Иванов, цитиран от БГНЕС. 

Една от версиите, по която се работи е да е съпричастен и пазачът, който е охранявал обекта, това в момента се проверява“, посочи той. Охранителят не е действал професионално, защото сигналът, който подал на 112 е постфактум, има преди това подаден сигнал от очевидци. „Той се е обадил след това“, посочи Иванов. 42-годишният охранителя е свидетел. В момента все още няма заподозрени по случая.

Другите версии, по които се работи към момента са за вандализъм и „евентуално хората, които протестират срещу демонтажа на паметника“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес