Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румънци обраха бензиностанции и магазини в Бургаско

12 август 2016, 20:10 часа • 1723 прочитания

Полицията задържа трима румънски граждани, които са извършвали кражби от бензиностанции и търговски обекти, в Бургаска област. Те са били неутрализирани при полицейска акция, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Румънците, на възраст между 22 и 47 години, са задържани в района на Обзор, докато се придвижвали с автомобил „Опел Астра“, с френска регистрация, в посока Варна.

Те са отведени в Районно управление – Приморско с цел изясняване съпричастността им към кражбата на оборотната сума от 850 лв. от бензиностанция „Петрол“ - Приморско, чрез заблуда на служителя в обекта.

Междувременно е констатирано, че румънците влезли в България на 5 август през ГКПП – Дуранкулак, като до 10-ти извършили на територията на ОДМВР – Бургас седем кражби от офиси, магазини и бензиностанции, разположени в Царево, Приморско, Созопол и Несебър.

По време на претърсване на превозното им средство са намерени и иззети два мобилни телефона, парични суми в българска и чужда валута и крадени дамски обувки.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес