Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследват катастрофа с певицата Анелия, в която тежко пострада дете

20 август 2024, 17:03 часа • 4373 прочитания

Районната прокуратура в Ловеч е започнала разследване на катастрофа на път "ПП I-4" София – Варна в землището на с. Славщица, обл. Ловеч, при което пострада дете, съпбщава сайтът LovechToday. Според информацията е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, буква "б", във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3-то от НК.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и се извършват всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента. Действията по разследването продължават под ръководството на РП – Ловеч.

Подробности за ПТП-то

Около 6:40 часа на 18.08.2024 г. на горепосоченото място е настъпило пътнотранспортно произшествие между два автомобила – л.а. марка "Мерцедес С-320" и л. а. марка "Ауди Кю 8". В резултат на произшествието е пострадало 7-годишно дете от гр. София – пътник в л.а. "Мерцедес С-320", което се намира на лечение в лечебно заведение в гр. София, казват от районната прокуратура.

Още: 11-годишно дете пострада тежко при катастрофа на пътя Разград-Шумен

Версията на фолкпевицата Анелия

Скрийншот: Anelia Music/Facebook

Според различни медийни публикации единият от автомобилите в катастрофата е бил на фолкпевицата Анелия, а тежко пострадалото дете се е возило в другия автомобил. Детето бе транспортирано с въздушна линейка до "Пирогов" на 19 август.

Самата певица публикува видео, в което говори за случката и споделя, че тя и нейното семейство са преживели истински ужас от случката. Певицата твърди, че бащата на пострадалото дете разпространява лъжи по неин адрес. "Катастрофа имаше. В катастрофата освен те, участвахме и ние и преживяхме абсолютно същия ад, който и те. Да, не отидохме да помогнем и да съдействаме, защото - ето това е нещо, което вие не знаете, бащата преживяваше някакъв шок. Започна да рита колата ни, започна да ни заплашва, че ще ни убие. Започна да чупи стъклото на автомобила ни.", разказва Анелия.

Тя твърди, че бащата на детето е дал положителна проба за амфетамини, но все още няма потвърждение за думите ѝ нито от РП Ловеч, нито от друга компетентна институция. Според Анелия след положителната проба полицията е отвела мъжа в болница, за му бъде взета втора кръвна проба.

Видеото можете да гледате тук.

Още: Анелия наруши мълчанието, каза истината за брака си с Коко Динев

Версията на пострадалото семейство

На 19 август към медиите бе разпространена информация от името на пострадалото семейство, в която се казва следното: "Пътувайки със семейството ми – жена ми и двете ми деца деца Филип на 7 г. и Кристиян на 6 г. в посока от София към Орешак, малко след Български извор, ме връхлетя автомобил Ауди, който се движеше много бързо…", разказва бащата на пострадалото дете. "Направих дясна маневра за да избегна челен удар, но колата ме удари в лявата задна врата, което ме извади от пътя…".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес