Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследва ли някой кой и защо постави проследяващо устройство в колата на Биляна Петрова?

11 октомври 2019, 15:00 часа • 4237 прочитания

Над два месеца никой не дава информация дали разследва и на какъв етап е разследването, ако има такова, по сигнал на Ирен Савова, адвокат на бившия зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова.

Савова е подала сигнал пред отговорните органи, в който твърди, че двама мъже поставят нещо под шасито на колата ѝ. Сигналът е придружен от видеозапис, като службите установяват, че става въпрос за записващо и проследяващо устройство, след като първоначално е имало съмнение дали не става въпрос за бомба.

От видеозаписа, предоставен на Actualno.com, личи, че въпросните хора "работят" без да крият лицата си. Има и запис как преди това оглеждат обстановка и явно се подготвят за „операцията“.

Припомняме, че адвокат Савова получи сериозни заплахи след като пое защитата на Петрова. Преди около година нейни некролози бяха разлепени в района около жилището ѝ. Тогава юристът коментира, че вярва, че има "човек, облечен във власт", който упражнява принуда върху съда. Няма как да назова име, защото, доколкото разбрах, са освободили килията до Деси и Биляна – не бих искала да се намеря там, добави Савова. Тези жени са приключили, категорична беше Савова пред bTV.

Савова не за пръв път се оплаква от опит да ѝ въздействат. Тя беше адвокат и на бившия председател на КПУКИ Филип Златанов - човекът, който се изправи пред българското правосъдие заради записаното в тефтерчетата си - имена на известни хора и записки срещу тях "да се удари, да се забави, да се оправи", както и инициали на поръчители - Б.Б., Ц.Ц., Д.П. Юристът публично каза, че получавала "странно обаждане" да поеме определен случай, докато течеше делото срещу в крайна сметка осъдения Златанов, а в същия ден баща ѝ умира в катастрофа – блъснат е, докато кара велосипед при Ихтиман. Савова се оплака, че МВР така и не е разследвало случая с баща ѝ както трябва.

Припомняме, че на първа инстанция Десислава Иванчева получи 20 години затвор – за де факто искане на подкуп. Биляна Петрова беше осъдена на 15 години лишаване на свобода, а бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров като посредник - на 12 години затвор. Днес, 11 октомври, започна делото на втора инстанция – а какво се случи при първото заседание, научете в този материал!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес