Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Работниците в цех "Утилизация" на завод "Миджур" очакват да бъдат съкратени

09 октомври 2014, 13:56 часа • 11711 прочитания

Вчера ни събраха от ръководството и ни казаха, че цех „Утилизация” ще бъде съкратен. Това съобщи Виолета Антонова - работник в завод "Миджур". По думите й засега не се знае от коя дата ще влезе в сила съкращението. Очаква се да бъде издадена заповед.

В цеха работят около 30-40 души, обясни Антова. Тя добави, че очаква да получи повече информация утре, когато ще се проведе нова среща с представители на ръководството.

В другия цех работещите остават, но не се знае кога ще бъде пуснат заводът.

Антова в известна степен е доволна, че ще бъде съкратена. „Искам да се възстанови заводът, но не знам дали ще имам смелост да се върна пак”, подчерта тя.

Служителката работи в завода от 30 години, но никога не е очаквала нещата да се развият по този начин. Работи в смяната на загиналите работници, но на 1 октомври е била редовна смяна.

Жената не знае къде може да потърси нова работа и допуска, че би останала в другия цех, ако се вземат по-големи мерки за безопасност.

"Един изпълнителен директор да ти диша във врата и вие да работите. Можете да си представите. Ако той не беше дошъл този ден, може би заводът още щеше да съществува”, каза Антова. Тя категорично отхвърли версията на собственика на завода, че взривът е саботаж.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес