Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Провежда се мащабна акция на МВР срещу банда за секс робини

13 март 2022, 14:30 часа • 6854 прочитания

Мащабна спецакция на ГДБОП в София, Плевенско и Пазарджишко за неутрализиране на ОПГ за склоняване към развратна дейност и предоставяне на сексуални услуги, съобщиха от МВР.

ОПГ действа на територията на София от 2019г. Задържани са лидерът на престъпната група - Любомир Върбанов "Чопи", който е син на небезизвестният в криминалните среди Христо Върбанов - "Ицо Папата", както и други членове на групата.

Установени са множество жени, жертви на престъпната дейност на групата.

Христо Върбанов-Ицо Папата, е роден в Доблни Дъбник, по-късно се премества в Костинброд. Той има 16 братя и сестри.

Баща му живеел с две жени в семейството, които се разбирали добре помежду си. Официално бащата е работил във фирма „Транспред“ и неофициално е търгувал със злато.

Папата обяснява парите си с това, че когато баща му построява къщата в Долни Дъбник, те намират съкровище от монети от римско време. Почти месец го държаха в дирекцията на полицията, но не каза къде е имотът и той остана за семейството.

Ицо Папата има повече от 20 криминални досиета и присъди от края на 60-те години. Той се похвали, че е бил шеф на мрежата, но познати са категорични, че е бил само за кратко и е бил бързо детрониран.

Върбанов е преживял три нападения срещу него и негови познати казват, че е имал 9 живота, като котки. През февруари 2007 г. той бе прострелян посред бял ден в столичния квартал „Обеля“. Тогава Ицо Папа оживя, въпреки че беше ударен от три куршума в главата и гърдите и беше два месеца в кома.

През 2009 г. Върбанов беше изчакан в жк „Надежда“, но куршумите само го надраскаха. Гинка Петрова, която пътувала с него в колата, била тежко ранена.

За последно той почина през същата година. Убийците го чакаха да напусне дома си, за да стигне до него.

Върбанов се появи за малко пред къщата си, за да вземе малката си внучка, която играеше навън. От прозореца на колата се появи мъж и започна да стреля с автомат. Върбанов се скри до близка кола.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес