Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест в Бузовград: Състоянието на блъснатото от пиян и дрогиран шофьор дете остава тежко

13 ноември 2022, 09:09 часа • 2483 прочитания

 14-годишното дете, блъснато от пиян и дрогиран шофьор в казанлъшкото село Бузовград, все още е с опасност за живота и е в много тежко състояние. По-време на инцидента то е било с двама свои приятели, които са станали свидетели на случилото се. Родителите им споделиха, че и двете деца са в шок, стресирани и уплашени.

Хора от селото тази сутрин се събраха на импровизиран протест. Те искат спешни мерки, за да се обезопасят пътищата на село. Според тях са необходими легнали полицаи, пешеходни пътеки, допълнителни знаци и допълнително осветление. Призовават за повече внимание и искат помощ и от кмета на Казанлък. Според някои от тях е необходимо да се изгради и кръгово движение.

"Бюджетите на селата са малки и за мен е трудно да се справя с всички проблеми, които са натрупани в годините и са много", коментира кметът на селото Мая Берова. Тя посочи, че към момента всеки стълб на главната улица е с осветление, а възможности за легнали полицаи има – когато се асфалтира улица и остане допълнителен материал.

Кметът на Бузовград е изчислил, че за селото са необходими 11 легнали полицаи, а такива не могат да се направят с остатък от асфалт.

"През 2003 година бяха убити по същия начин, на същия път, три деца от Бузовград", припомни местен жител.

Шофьорът, блъснал 14-годишното момче в петък, е от съседното село Розово и е бил с 1,4 промила алкохол в кръвта. Хората от Бузовград твърдят, че той е бивш полицай и системно е употребявал алкохол, но мерки не са взети.

ОЩЕ: Издирват 8-годишно момче, изчезнало в Перник 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес