Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурорите, които поискаха да се махнат от делото "Хемус", остават да се занимават с него

25 януари 2022, 07:22 часа • 2359 прочитания

Наблюдаващите прокурори, които подадоха отвод от делото за АМ "Хемус" заради скандалите с МВР и твърденията на държавното обвинение за оказан натиск от страна на полицията, ще трябва да продължат да се занимават с делото.

Според публикация във в. "Сега", Апелативната прокуратура не е приела отводите. Прокурорите, които ги подадоха, са от Софийската градска прокуратура.

Припомняме, че от прокуратурата се оплакаха публично, че ръководителят на ГДБОП Калин Стоянов упражнявал натиск по делото за "изчезналите" 53 млн. лева за АМ "Хемус". След оплакването пред медиите, на Стоянов беше повдигнато обвинение за натиск. Говорителката на градската прокуратура Десислава Петрова обясни тогава, че тримата прокурори били шокирани от този безпрецедентен натиск, и че никога не са имали такъв случай в практиката си.

Но от апелативната прокуратура казват, че нямало никакво законово основание прокурорите да дават отвод. Според градската прокуратура само двама от тримата наблюдаващи прокурори, са си направили отвод. След като той не е приет, те продължават да работят по делото.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес