Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата възобнови случай с фалшифицирани подписи на Христо Иванов за уволнения

02 юни 2020, 11:56 часа • 2719 прочитания

Прокуратурата реши да възобнови досъдебно производство от 2015 година, прекратено преди 2 години, заради фалшифицирани подписи на лидера на "Да, България" Христо Иванов в качеството му на правосъден министър във второто правителство на Бойко Борисов.

Двете заповеди касаят уволнение на двама чиновници – единият случай е заради прехвърлянето на уволнения в друга администрация. Те са от 29 декември, 2014 година и 11 март, 2015 година.

Проведени са били разпити на чиновниците, чиито правомощия били прекратени с процесните заповеди. От разпитите им е било установено, че независимо от факта, че подписите в графата на заповедите "министър на правосъдието" не били положени от Христо Иванов (комплексна експертиза сочи фалшификация), техните правомощия били прекратени, както и произтекли всички правни последици от неистинските документи.

Спирането на досъдебното производство е заради това, че не е открит извършител. Само че сега има нови факти и обстоятелства, уточняват от прокуратурата. Ще има нови разпити на свидетели - заместник-министри, началник-кабинет и други.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес