Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата ще проверява за опасен дезинфектант

26 март 2020, 07:37 часа • 3830 прочитания

Софийската градска прокуратура (СГП) е възложила проверка за опасен дезинфектант спрямо некоректни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на снабдяване в търговската мрежа, съобщиха от държавното обвинение.

Поводът е постъпили от СДВР материали. Полицията е установила опасен за здравето на хората антибактериален дезинфектант.

Посоченото на етикета на въпросния продукт не отговаряло на неговото съдържание - били смесени различни съставки в произволни съчетания. Веществото било изготвено от фирма в София.

Румънска фармацевтична компания отива на съд заради фалшиви дезинфектанти

От държавното обвинение посочват още, че епидемиологичната ситуация и изчерпването на дезинфектанти и предпазни средства от пазара е станало предпоставка за некоректни практики от страна на някои търговци.

Заради постъпила в прокуратурата информация вече ще бъдат проверявани и нискобюджетни магазини от типа "Магазин за един лев", освен аптечната мрежа и големите вериги.

Проверката ще бъде на случаен принцип по предварително съставен списък на търговски обекти на територията на София от съответните контролни органи.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес