Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата поиска постоянен арест за Сидеров и Чуколов

17 ноември 2015, 21:09 часа • 4678 прочитания

На късно заседание тази вечер Софийски градски съд гледа едновременно жалбата срещу ареста на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и искането за тяхното постоянно задържане, предаде БГНЕС.

По-рано днес, в 16.50 часа, в СГС постъпиха жалби от адвокатите на депутатите от партия „Атака” срещу задържането до 72 часа на двамата обвиняеми. Незабавно е изискано делото от СГП за образуване на съдебно производство.

Междувременно Софийска градска прокуратура внесе и искане за постоянна мярка "задържане под стража" за двамата.

С оглед процесуална икономия, казаха от пресслужбата на съда, двете производства ще се гледат едновременно тази вечер.

Днес Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители от "Атака" за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка.

Деянията са извършени на 23.10.2015 г. в гр. София в сградата на НАТФИЗ. На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5.11.2015 г. парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си, съобщиха от прокуратурата.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.

Припомняме Ви, че на Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия.

Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Освен това адвокатът на Волен Сидеров, Явор Нотев, заяви, че от днес Сидеров ще престане да приема храна и вода и пристъпва към безсрочна ефектива гладна стачка.

 

 

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес