Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата не вижда проблем с Цветанов и "Артекс" в "Апартаментгейт"

28 май 2020, 11:53 часа • 3780 прочитания

Няма проблем относно сделката между Цветан Цветанов и строителната фирма "Артекс", с която бившият втори човек в ГЕРБ се сдоби с луксозен апартамент с ВИП асансьор в кооперация "Летера" на ул. "Латинка" в София. Това става ясно от постановление на прокуратурата, изготвено във връзка със сигнал на движение "Боец".

Сигналът касаеше съмнения за корупция, злоупотреба с власт, незаконно забогатяване, конфликт на интереси и укриване на данъци (по чл. 283 и 304 от Наказателния кодекс) плюс организирана престъпна група. Всичко това е част от сагата "Апартаментгейт" - конкретно за тази част от скандала, която включва проектът "Златен век", може да си припомните ТУК!

Според прокуратурата обаче произходът на средствата на Цветанов за сделката е ясен – замяна на две жилища и два гаража на ул. "Емемаг" в София плюс банков кредит, като е платено по банков път. А двете жилища на ул. "Елемаг" били купени от Симеон Велков, който търсел по-голям апартамент и случайно разбрал от Цветанов каква възможност има. Припомняме, че Велков е бивш кадър на ГЕРБ! Отделно, апартаментите на Цветанов на "Елемаг" са препродадени още същия ден.

Прокуратурата, обаче, казва, че Велков се срещнал със собствениците на "Артекс" – семейство Мирянови, само при сделката т.е. не ги е познавал преди това. А парите, с които Велков купил двата апартамента на Цветанов, били дадени от родителите на Велков.

Държавното обвинение казва и, че проверка на НАП на Цветанов и "Артекс" не показва нередности.

Още: "Мълчание за доходите на Цветанов след проверка и установено голямо несъответствие"

"Цветанов се скри от въпрос за несъответствието от над 136 хил. лв. в доходите му"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес