Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата: Иван Владимиров е убит с един изстрел в лицето

09 февруари 2023, 15:58 часа • 2546 прочитания

Иван Владимиров е убит с един изстрел в лицето. Това съобщи пред медиите прокурор Десислава Петрова по повод убийството на известния психолог Иван Владимиров, за което бе задържан бивш полицай. Стана ясно, че на задържания му е повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години, задържан е за срок до 72 часа и предстои внасянето на постоянното задържане под стража.

Прокурор Петрова допълни, че е беседвано със задържания, като той не отрича да е извършил престъплението. "Не мога да кажа дали разпитът му е приключил, тъй като тази беседа няма никаква процесуална стойност", обясни наблюдаващият прокурор и уточни, че няма данни към момента обвиняемият да е психично болен. 

"Малко е информацията, която можем към този момент да споделим, тъй като разследването е в много начален етап. Започнато е тази нощ с оглед на местопроизшествие, който е приключил малко след 3 часа през нощта. Разпитани са съседи, разпитите продължават и към момента. Убийството е извършено вчера около 22.30 в жилищна кооперация на улица "Черковна", каза още прокурор Петрова. 

Наблюдаващият прокурор уточни, че няма свидетели на деянието. "Трупът на починалия е бил намерен от двама съседи, които малко преди това са чули шум и миризма, която определят като странна. Заварили са трупа на междуетажната площадка, подали са сигнал до 112", каза Петрова. 

Прокуратурата  изяснява причината за конфликта между обвиняемия и убития. Петрова поясни, че между двамата е имало влошени взаимоотношения и спорове от битов характер.

На въпрос колко сигнали са подавани срещу обвиняемия, тя поясни, че й е известно за сигнал, но от обвиняемия срещу Владимиров, който е бил за това, че пострадалият е наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини отпадъци. "Става въпрос за деяние от 2020 г.", каза прокурорът. ОЩЕ: Задържаният за убийството на Иван Владимиров е бил служител преди 23 години

Попитана дали са подценявали сигналите по случая, прокурорът уточни, че прокуратурата е съсредоточена да докаже авторството на деянието.  "Очевидно, че има убийство, на което очевидци няма", коментира Петрова. Тя посочи, че никой не твърди дали не е правено нищо по сигналите от страна на жертвата. ОЩЕ: Кадиев след убийството на Иван Владимиров: Полиция,  прокуратура, вие шегувате ли се с нас?

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес