Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Присъдата на жена, търсила наемен убиец да избие свои роднини, стана по-тежка

26 юни 2018, 13:09 часа • 3970 прочитания

Емблематично дело, по обвинение към 66-годишна жена, че е опитала да отрови цялото семейство на брат си, за да вземе наследство от милиони долари, претърпя нов обрат, предаде БГНЕС.

Става въпрос за вече доста известната Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе. На втора инстанция (бел. ред. - в Апелативен съд-Пловдив) тя беше осъдена на три години затвор, след като на първа инстанция присъдата също беше три години, но условно - с пет години изпитателен срок.

Според обвинението Ройдова е търсила наемен убиец, за да ликвидира брат ѝ, сина и дъщеря му, зетя на брат ѝ и двете му внучета. За брат си Ройдова била предвидила "нещастен случай" - смърт заради предозиране с инсулин. Крайната цел на тези наистина кървави схеми е наследство от над 4 млн. долара, оставено от бащата на Ройдова в Америка. Ройдова, обаче, попаднала вместо на наемен убиец, на полицай под прикритие. Точно това беше аргументът на Ройдова, че става въпрос за набеждаване - откъде се е взел въпросният агент под прикритие.

Наследството от 4 млн. долара е реално. Проблемът е, че бащата - емигрант от много години, скъсал с българското си семейство за десетилетия и възстановил връзките към края на живота си, в крайна сметка е оставил всичко на друга жена - българка, която е била наета да се грижи за него. Ройдова през цялото време изтъкваше в съда, че и да премахне целия род, пак няма да наследи милионите, но очевидно този аргумент остана без последствия. Обвиняемата сочеше именно въпросната жена - Недялка Бързакова, на която е оставено наследството, като човекът, "уморил" и "омаял" баща ѝ, за да ѝ припише милионите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес