Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предполагаемият убиец на Яна Кръстева търси съдебен заговор, за да не лежи в затвора

05 октомври 2016, 12:53 часа • 2238 прочитания

Вчерашното заседание в Софийския апелативен съд (САС) по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина за малко да се превърне във фарс. Причината - държанието на подсъдимия Николай Русинов-Чеци.

Преди да започне същинското заседание, Чеци е използвал различни номера, за да го забави и да изнерви обстановката. "Какви са вашите имена? Ще се представите ли?", настоя Русинов, обръщайки се към магистратите, пише "24 часа".

След като съдиите сториха точно това, Русинов моментално намери "заговор" срещу себе си - заради участието в делото като съдия-докладчик на Христина Михайлова. "Вие сте командирована в САС - това означава, че вие сте зависима от шефа на съда", заключи Чеци и поиска тя да се оттегли от процеса. После се подразни, че не е получил материали по делото, които поискал по-рано.

Според бащата на Яна Кръстева - Явор, на Чеци му е малко доживотна присъда и трябва да му бъде наложено смъртно наказание. Дотук, на предишните инстанции, на Чеци е наложена присъда от 19 години затвор.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес