Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предисторията на четворното убийство в Каспичан - имало полицейско предупреждение за разпра

27 септември 2018, 07:55 часа • 4848 прочитания

Спор за имот – това категорично е мотивът за зловещото четворно убийство в Каспичан. Спорът е от години, като още през 2015 година е подаден сигнал заради разпра.

Как са се развили тогава нещата – заподозреният за убийството сега, 64-годишен Петър, през 2015 година е бутнал възрастният мъж – 81-годишен, който вчера беше посечен с брадва. Дошлите на място полицаи са предупредили двамата, съставен бил протокол. Сигналът бил подаден от съсед, а не от някоя от двете страни.

Оказа се, че Петър живеел в Каспичан от 3 години. По свидетелски показания той често пиел. След вчерашното ужасно деяние в пералнята на Петър са намерени дрехи, изцапани с кръв. До този момент няма данни Петър да е страдал от психично заболяване. Самото убийство е станало на 24 септември.

Според окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева, която говори Нова телевизия, тепърва ще се изяснява как точно се е случило убийството като последователност.

Ще има ден на траур в Каспичан, каза кметът на града Милена Недева. Тя призова съгражданите си да не се страхуват, тъй като полицията и прокуратурата предотвратили това в града да се разхожда убиец на свобода.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес