Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пореден скандал на пътя: Реших да заема гражданска позиция, да не бъда тулуп

08 май 2020, 07:48 часа • 2521 прочитания

Реших да заема гражданска позиция, да не бъда тулуп, който стои от сутрин до вечер в леглото и хейти. Така адвокат Галя Гълъбова разказа пред Нова телевизия за пореден скандал на пътя, този път завършил изглежда с физически сблъсък между мъж и жена.

Гълъбова разказва, че почукала на стъклото на вратата на колата, където по това време била приятелката на мъжа. По думите на адвоката, жената изкочила от колата и почнала да я напада. Гълъбова ѝ отвърнала, като призна за разменени удари.

Тогава се намеси шофьора, в гръб, повали ме на земята, ударите бяха в тила ми, разказва Гълъбова. Тя благодари на мъж, който се намесил и я спасил. „Междувременно децата ми пищяха: „Мама я убиха”. Гълъбова каза и, че друга жена, също адвокат, се намесила, но била ударена от приятелката на шофьора.

По думите на Гълъбова, тя се оплакала в полицията. Мъжът бил установен, на адвокатката ѝ казали от МВР, че кръвната му проба показала наличие на наркотици.

Човекът, за който става въпрос, се казва Огнян Янакиев. Той категорично отрече, че е излязла проба, показваща наличие на дрога. Не знам кога ще излезе, казаха ми за тази седмица, продължи Янакиев. Не съм използвал наркотици, не съм нанасял удари на г-жа Гълъбова, просто се опитах да я отскубна от приятелката ми, защото тя я биеше.

По думите на Янакиев, той и приятелката му пътували от Самоков за Говедарци и като влезли в селото, пред тях изкочило дете с колело, което навлязло в насрещното платно. Майката не му направи забележка, разказа мъжът и добави, че после спрял в центъра на селото, влязъл в местния мазагин. После чул шумотевица, видял как Гълъбова напада приятелката му и отшъл да я спре. После се появил и друг мъж, който ударил приятелката му. Приятелката на Янакиев звъннала на телефон 112 и тогава, по думите на самия Янакиев, Гълъбова дръпнала огледалото на колата му – адвокатката му обаче казва, че се хванала за огледалото, защото била ударена и паднала на земята. Янакиев твърди, че си тръгнали преди да дойде полиция, защото приятелката му била много изплашена.

Махах, защото скоростта му беше изключително висока, бях сигурна, че няма да вземе завоя. За наркотиците – не знам дали са наркотици или упойващи вещества. Разследващият полицай ми каза за упойващи вещества (в пробата на Янакиев), добави Гълъбова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес