Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията свали фенове на Левски от рейс, арестува 20

27 април 2013, 18:51 часа • 6497 прочитания

Около 20 фена на ФК Левски бяха свалени от автобус 72 при Испанската гимназия от полиция, предаде Агенция “Фокус”.

В района около Испанската гимназия и Военна академия обикалят полицаи с мотори, такива има и по трасето за „Подуене”. На Испанската гимназия преди минути пет полицейски патрулки и два микробуса с общо около 30 полицаи спряха автобус 72 и от него свалиха 20-ина фена на Левски. Повечето от тях бяха подпрени до стената на Военна академия. Един – двама фенове са задържани и вкарани в патрулката. Един от свалените фенове побягна по ул. „Султан тепе”, беше достигнат от двама полицаи, които го задържаха. Някои от задържаните са откарани с патрулки, в района има засилено полицейско присъствие.

Общо 57 бяха задържаните преди старта на Левски - ЦСКА, като повечето от тях носели забранени предмети – палки, боксери, ножове, пиратки, съобщават от пресцентъра на МВР.

По-голяма част от отведените в столичните районни полицейски управления фенове са засечени от униформените в различни райони на столицата. Те ще останат в арестите на столичните Първо и Пето РУП. Часове преди началото на мача в Борисовата градина столичните полицаи успяха да прекратят разрастването на скандал между 20-ина почитатели на двата отбора и всички те бяха задържани. Автобус 204, който се е движел по бул. "Евл.Георгиев", бе "атакуван" с камъни от група фенове – пострадало е момиче, което е пътувало в автобуса, оказана му е медицинска помощ. 17 от кандидат - зрителите са спрени преди влизането им в стадиона заради наличието на забранени предмети, върнати са и 42-ма, за които е установено, че са употребили алкохол.

Нанесени са щети на много коли на градския транспорт от феновете на футболните отбори Левски и ЦСКА, които днес играха на Националния стадион „Васил Левски”. Нанесени са щети както на автобуси, така и на трамваи. Преди мача с изпочупени стъкла са били шест автобуса. Все още не са известни всички щети, нанесени от агитките след мача. Автобус 72 е спрян пред Военна академия, защото също е със счупени стъкла.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес