Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията с подробности за открития в Студентски град кокаин

26 май 2020, 16:48 часа • 2707 прочитания

Продължаваме работата по установяването на евентуални други участници в схемата за разпространение наркотици в "Студентски град". Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев пред журналисти на брифинг, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„На 24-ти май около 12.00 часа патрул на 7-мо районно при обход на маршрута съгласно план за противодействие на битовата престъпност спира автомобил „Мерцедес“ S класа. Водачът на автомобила е с изключително съмнително поведение. При проведената беседа с него колегите се усъмняват в неговите действия и предприемат проверка на автомобила за забранени вещества“, обясни комисар Хаджиев.

„Това, което ги усъмнило, е, първо, изключително неадекватното поведение на водача при зададен въпрос за проверка на документите. Водачът на автомобила е изпуснал документите. Вторият признак, който усъмнил колегите, е, че в него имало доста голяма сума пари. При излизането от автомобила автоматично е затворил вратата. След проведен разговор с него същият е съобщил, че носи забранени вещества и предмети и се оказва около 40 килограма кокаин в два сака в багажното отделение“, каза още комисар Хаджиев.

Той поясни, че една трета от намерения кокаин в „Студентски град“ е с изключително висока чистота. „Говорим за 75% чистота. Разговарял съм с колегите такъв случай не е имало. Останалите 29,5 кг са процент чистота 67-70%. По цени на едро един килограм от този вид наркотичнто вещество се търгува за 35 хиляди евро", каза той.

Той допълни, че водачът на автомобила не е попадал досега в полезрението на органите на реда. "Няма оперативна информация за него. Има пътувания в Западна Европа, включително и Турция. В момента той е задържан“, допълни гл. комисар Хаджиев.

„Ние продължаваме работата по отношение установяването на евентуални други участници в тази престъпна схема, защото за нас е изключително важно да установим останалите участници“, каза директорът на СДВР. Той допълни, че имат насоки какъв е произходът на наркотика.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес