Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицай е причинил верижната катастрофа преди КПП-то при село Лозен?

22 април 2020, 15:10 часа • 16950 прочитания

Нова информация, разпространена от Рада Маркова във Facebook, свързана с тежката верижна катастрофа на 2 км преди КПП-то при село Лозен, поставя под съмнение казаното от вътрешния министър Младен Маринов.

Според публикацията на Маркова - виновник за катастрофата е полицай, който се е врязал в колите без спирачен път.

В поста си тя пише: "Това не е Милен Цветков. Това е моят син, Мартин. На път за работа, тази сутрин, верижна катастрофа преди КПП на изхода на София в посока Пловдив. Полицай жестоко размаза няколко коли, първата, която пое удара, е на Мартин. Даже не знам на кой Господ да благодаря, че синът ми е с комоцио, няколко натъртвания и голяма уплаха. Някой да видя това да е отразено в новините, ще видим и следователите какво ще кажат за колегата си, който е летял с висока скорост и се е спрял в колоната без никакъв спирачен път. Благодаря на Чудото на деня! Спрете да се трепете по пътищата, хора!"

Припомняме, че катастрофата се случи на 2 км преди КПП-то при село Лозен, което беше създадено на Разпети петък. Преди Великденските празници там КПП нямаше. Тогава влезе и в сила мярката, която Националния оперативен щаб обяви посреднощ - да се затвори София, заради многото напускащи столицата за празниците. След Великден колони с автомобили се заредиха по входовете на столицата и блокадата се обърна - вместо от излизащи, тя беше "изградена" от влизащи автомобили.

Верижната катастрофа стана рано сутринта във вторник, 21 април. Официално беше съобщено, че при инцидента 49-годишен мъж е пострадал тежко и е откаран от Спешната помощ в УМБАЛ "Света Анна"-София АД, където е хоспитализиран с гръдна травма в Клиниката по хирургия на болницата. В катастрофата бяха потрошени 5 автомобила и един тежкотоварен.

Същият ден министърът на вътрешните работи Младен Маринов и премиерът Бойко Борисов участваха в пресконференция в МС и бяха попитани за инцидента.

Какво казаха те:

Катастрофата не е заради КПП-то, коментира премиерът Бойко Борисов.

При инцидента е пострадал един човек, който е откаран в Окръжна болница, съобщи вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от БГНЕС.

Вътрешният министър също заяви, че все още не е запознат с подробностите около инцидента, но впоследствие до края на деня, нямаше и повече разяснения от МВР за случилото се. Въпросът "Защо?" и прикриват ли информация министър Младенов и подопечното му ведомство стои с все по-голяма сила. Особено след публикуваното от Рада Маркова. Ако то не е вярно, би трябвало да очакваме опровержение от МВР. Actualno.com зададе въпросите си към силовото ведомство и очаква отговор.
Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес