Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаите и сводникът от Благоевград остават в ареста

03 юни 2016, 20:01 часа • 1702 прочитания

Двамата полицаи и закриляният от тях сводник остават в ареста. Това реши преди минути съдия Владимир Пензов, чието решение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд, предаде БГНЕС.

Тримата - сводникът Мартин Филипов и полиците Петър Кънев и Стефан Филипов, бяха арестувани по време на специализирана акция за трафик на жени и сводничество в Благоевград на 1 юни. Сводникът Филипов и жена му, бяха задържани при зрелищна акция на баретите пред хотел „Рио”, а двете ченгета на работните им места.

Към настоящия момент обвиняемите Мартин Филипов, както и двама полицейски служители от 1 РУП – гр. Благоевград - Стефан Филипов и Петър Кънев, полицейски инспектор в сектор „Борба с организирана престъпност“ - Благоевград, са задържани за 72 часа с постановление на прокурор.

Припомняме, че на Мартин Филипов са повдигнати обвинения за набиране, транспортиране и приемане на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, на полицай Филипов за лично укривателство и издаване на служебна информация, а срещу Кънев - за лично укривателство.

До задържането им на 01.06.2016 г. в гр. Благоевград се стигна след разследване, продължило повече от месец, след подадена жалба от една от жертвите на сводника за упражнявано насилие и тормоз. Впоследствие били използвани СРС, които разкрили участието на служителите на реда в престъпната дейност.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Благоевград продължават да се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени. Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда.

При обиск в жилищен имот на кварталния полицай Филипов в село Лешко, разследващите са открили десетки непридвижени преписки, чужди документи за самоличност  и оръжие.

Пред съдебна зала пристигна и Гергина, жената, арестувана с със сводника Филипов, която обясни, че живее на семейни начала с него, работи като проститутка в хотел, има собствен сайт. Тя бе учудена от обвиненията срещу възлюбеният й, от когото има дете на 9 месеца. Гергина добави, че никой не й иска заработените пари, с които издържала семейството си, което наскоро се отрекло от нея. Мартин даже и давал пари, когато му поискала, учудена бе от тезата на обвинението, че полицаите му били помагали. Тя каза още, че собственикът на хотела знаел, че се ползва от проститутки, но нали му вървели стаите…

Гергина каза, че не знае от какво сводникът й и съпруг, който имал три деца от три жени, но не припознал нито едно, включително и нейното, се издържа след като е безработен. „Явно си има някакви схеми”, предположи тя, но бе категорична, че Филипов е накиснат от двете жени, подали жалба за заплахи и тормоз, ако не проституират за него. Самият той каза на влизане в съдена зала, че това е цирк.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес