Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почти целият персонал от скандалния дом "Хризантема" в Габрово е уволнен

02 февруари 2018, 09:25 часа • 1770 прочитания

Почти целият персонал Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в град Габрово е уволнен, съобщи bTV.

Припомняме, че преди два дни директорът на дирекция "Социални дейности и образование" в Община Габрово, Даниела Василева подаде оставка. 

Името на Василева стана известно след скандалните разкрития на екипа ни за насилието на деца с увреждания в дом "Хризантема" в града.

Василева беше посочена от бившата директорка на дома Маринела Лазарова като човекът, който пръв е бил уведомен за случващото се в центъра. Лазарова каза и, че една от заснетите на видеоклиповете работещи в дома, които са тормозили и били децата - хигиенистката Татяна Донева, е от Дряново т.е. родният град на Василева и намекна, че директорката на дирекция "Социални дейности и образование" е пазила Донева.

На 26 януари сутринта, Лазарова се закани, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу Василева - защото е укривала информация за случващото се в "Хризантема", вместо да предприеме действия.

По случая е образувана една преписка по четири сигнала и полицията продължава работата си. В срок от един месец резултатите от проверката ще бъдат ясни.

В момента за децата се грижат други детегледачи и професионалисти, докато приключи конкурса за нови служители в дома.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес