Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Низамов-Перата не се вижда като криминално проявен, който замества държавата

23 ноември 2016, 09:42 часа • 6415 прочитания

Разбира се, че не е нормално, но това е абсолютна манипулация. Това заяви Петър Низамов-Перата, след като беше попитан дали е редно човек с няколко присъди да иска да замени държавата по отношение на бежанската криза. След няколко дни той ще отговаря пред съда за противозаконно лишаване от свобода на трима афганистанци и за притежание на наркотици.

Според Перата в трите случаи, за които има присъди, всъщност всеки път той бил нападнат. В два от случаите ставало въпрос за един и същ човек в един и същ ден, който "бил любовник" на директорка на училище. Става въпрос за случай, когато Низамов е бил на 17 години, по думите му. В третия случай пък бил нападнат от треньор на борци, стана ясно от думите на Низамов.

Петър Низамов е осъждан и е с три присъди за нанасяне на телесни повреди през 2004, 2005 и 2009 година. Припомняме и, че Низамов имаше среща с правосъдието след случай с побой в бургаската дискотека „Джубокс” преди четири години. При този случай ключови свидетели, сред които следовател, "получиха амнезия" пред съда. В периода 2008-2010 година името на Низамов се свързва с известната в бургаския ъндърграунд Банда на Рижите, но няма официални данни той да е участвал в групата. Тя действа брутално, изпълнявайки наказателни акции от различно естество - палежи на коли, поръчкови нападения, заплахи.

Относно обвинението, че е разпространявал наркотици, Перата попита как по наркотиците няма отпечатъци и как количеството е под 1 грам. Обискът беше направен в дом, в който не живея – живеят мои роднини, уточни Низамов.

Петър Низамов обясни и, че при случая със „свинските опашки” е бил нападнат от трима нелегални мигранти. Сигурно искаха да ме оберат, добави той. По думите му той се разхождал с приятели, бил по-напред и тогава го нападнали, като неговите приятели бързо дошли и те му помогнали.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес