Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перата определи Хекимян като "получил убежище" и обърнал се срещу България

25 април 2016, 08:51 часа • 3557 прочитания

Домашен, следствен, арест е, ръцете са ти вързани, не е много приятно, но някои са преценили, че така трябва да бъде. Това не е престъпление, имам достатъчно юридически доводи за това, но не е сега моментът да ги казвам. Това заяви Петър Низамов-Перата в ефира на bTV.

Няма обосновано предположение, че съм извършил каквото и да е престъпление, това е наказание, което не е обективно наложено, добави той.

На въпрос дали съжалява за това, което е извършил, Петър Низамов отговори: "Не зная кой българин би съжалявал и не зная какво съм извършил, за да насочвате вниманието към тема, която не е интересна за обществото." Той се обърна към водещия Антон Хекимян с въпроса: "Искам да Ви попитам Вас след като България ви е дала убежище, Вие защо се обръщате към българите, които са на едно мнение по темата."

По думите на Петър Низамов клипът с бежанците е имал друг ефект: "Аз не съм толкова малоумен, за да го публикувам сам в интернет. Клипът имаше друг ефект, който се достигна - достигна до очите и ушите на незаконните мигранти, сега те ще се замислят дали да минат през България." Той допълни още, че майка му е съсипана от такива като медиите и властите.

Припомняме, че до момента Перата е осъждан няколко пъти. Има глоба за хулиганство, както и три присъди за нанесени телесни повреди. Едната е на длъжностно лице - през 2004 г., а през 2005 и 2009 г. са по хулигански подбуди. Наказанията му са били пробация и условна присъда.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес