Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново отложиха делото срещу Орлин Тодоров

18 март 2014, 12:50 часа • 11009 прочитания

Великотърновският окръжен съд отложи за пореден път делото срещу бившия директор на Териториалното звено за борба с организираната престъпност (РЗБОП) Орлин Тодоров. Насрочената дата е за процеса е 7 април.

На миналото заседание защитата на подсъдимия поиска нови доказателствени справки от прокуратурата във връзка с досъдебни преписки. По писмата, изпратени до съда и прокуратурата в Шумен и до Ловешката прокуратура, все още няма отговор, което наложи новото отлагане на делото, информира Дарик радио.

Орлин Тодоров е обвинен в разгласяване на служебна информация по досъдебни производства, в злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства.

Бившият антимафиот бе задържан на 11 март 2011 година. Той лежа в следствения арест в Ловеч повече от една година с постоянна мярка "задържане под стража", наложена от Апелативния съд във Велико Търново, след което бе освободен първо под домашен арест, а след това и под парична гаранция. Обемът на делото срещу него е от 34 тома, като само обвинителният акт е над 100 страници.

Тодоров е и човекът, заради когото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов има повдигнати две обвинения. Първото е, че Цветанов не е разрешил ползване на СРС в хода на разследването срещу бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново, а второто - че му е дал 50 хил. лева възнаграждение по времето, когато Тодоров лежи в Ловешкия арест и на практика не е на служба.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес