Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От МВР не казват на практика нищо за катастрофиралия бус с мигранти

05 юни 2017, 09:06 часа • 1250 прочитания

Знае се откъде са влезли и накъде са отивали мигрантите, които вчера (4 юни) катастрофираха тежко на АМ "Тракия". Това заяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. Арабаджиев обаче подчерта, че няма даде подробности, защото не иска да пречи на разследването.

Същевременно пред БНТ вътрешният министър Валентин Радев обяви, че при снощната си изненадваща проверка по границата с Турция му показали откъде минават незаконни мигранти. По думите му оградата се режела с флексове. "Те се опитват, ние ги спираме, битката продължава", каза той.

Арабаджиев уточни пред Нова телевизия, че собственикът на буса, който е задържан, е български гражданин и е арестуван в Бусманци, но не пожела да каже нищо повече. Зам.-главният секретар на МВР уточни и, че се знае как 16-годишният шофьор на буса, който загина в катастрофата, е влязал в схемата. Не мога да кажа колко пари вземат такива шофьори средно, добави той.

Според Арабаджиев сборният пункт на лица като катастрофиралите мигранти бил квартал „Модерно предградие”. Ежедневно проверяваме квартала, но напоследък се променят маршрутите, сменят се коли вече извън София, към сръбската граница. От началото на тази година МВР е хванало над 700 нелегални мигранти.

Двама от пациентите след вчерашната катастрофа на АМ „Тракия” са в критично състояние. Други четирима пациенти са с гръдно-коремни травми и се намират в хирургично отделение. Почти никой от приетите не е знаел английски език, никой от тях няма документи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес