Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Освободиха косоварите, минали незаконно през Гюешево

03 септември 2015, 14:59 часа • 3254 прочитания

Районният съд в Кюстендил освободи четиримата косовари, задържани на 26 август при нелегално преминаване през границата Македония-България, предаде агенция „Фокус”.

Флямур Весели, Бесник Бетичи, Лябеат Каралити и Атмир Бетичи признаха вината си, че в района на Гранично полицейско управление „Гюешево” са влезли през границата без разрешение на органите на реда и не на определените за това места, информира bTV. Те получиха присъда от една година лишаване от свобода, отложена за срок от три години и глоба по 100 лева.

Съдът в Кюстендил отмени мярката „задържане под стража”, заради сключено споразумение. „Мотивът за сключване на споразумението беше за по-бързо приключване на процеса, нямаше смисъл да протакаме”, коментират от съда.

Прокурорът по делото Албена Разсолкова поясни, че в хода на разследването не са събрани достатъчно доказателства, че четиримата мъже имат връзка с „Ислямска държава”, както се предполагаше. Припомняме, че според информация в медиите в телефоните им са намерени клипове с молитвени ритуали на ИД, както и отрязани човешки глави.

До половин час мъжете ще напуснат страната.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес