Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остра забележка от МВР получи топ полицай от Ботевград след буен купон (ВИДЕО)

03 февруари 2022, 09:23 часа • 18254 прочитания

Инспектор Теодор Бочев - началникът на криминална полиция в Ботевград, е участвал на парти, което предизвика отзвук в социалната мрежа Фейсбук. Това беше потвърдено, след запитване на Actualno.com до пресцентъра на МВР.

За забавлението, в което и той е участвал, стана ясно в социалните мрежи, където беше разпространен видеоклип, на който, под звуците на известния кючек "1000 пъти", няколко мъже хвърлят банкноти като салфетки в дискотека.

От МВР са извършили проверка и са установили, че директорът Теодор Бочев е бил поканен на парти по случай раждането на близнаци. В хода на разследването е установено, че останалите мъже от видеото не са полицаи и са без криминални прояви. Според твърденията на МВР парите от видеото на са на техния служител, а по отношение техния произход, той все още се изяснява. Публикуваме пълния текст на отговора, който редакцията ни получи: 

Инспектор Теодор Бочев 

Във връзка с Вашето запитване по повод видео клип с участието на служител от РУ-Ботевград, уточняваме следното:

Незабавно след придобиване на информацията за случая в РУ-Ботевград е започната проверка. Изяснено е, че служителят е присъствал на частно тържество в частен дом по повод раждането на близначета, за което той е докладвал своевременно писмено и на прекия си ръководител. В хода на проверката е установено, че нито един от останалите присъстващи на събитието не е криминално проявен.

По отношение произхода на банкнотите е изяснено, че паричната сума не е собственост на служителя, а на друг от празнуващите, което същият е потвърдил и в снетите му писмени сведения. На служителя от РУ-Ботевград е направена остра забележка за стриктно спазване на нормите и правилата на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

След запознаване с резултата от проверката, от директора на ОДМВР-София незабавно е назначена комисия с цел извършване на дисциплинарна проверка по случая с оглед наличието на данни за уронване престижа на Министерството на вътрешните работи и накърняване професионалното достойнство на полицейските служители.

Пресцентър ОДМВР-София

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес