Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха Къро, че е поръчал убийството на бивш полицай

27 март 2023, 11:39 часа • 2037 прочитания

Софийска градска прокуратура е обвинила Красимир Каменов - Къро в подбудителство към убийството на бившия полицай Любомир Иванов, което беше извършено на 25 март миналата година в столичния кв. "Лозенец", става ясно от съобщение на сайта на обвинението.

На 25.03.2022 г. около 9:20 ч. Любомир Иванов беше прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била причинена смъртта му. Иванов е бивш ръководител на "Криминална полиция" във Второ РПУ.

На 14 април 2022 като обвиняем за убийството е привлечен Кристиян Илиев. По случая е повдигнато обвинение и на Боян Табаков за това, че в качеството на помагач умишлено е улеснил убийството на Любомир Иванов. Още: МВР пусна кадри от задържането на заподозрения за убийството на бивш полицай (ВИДЕО)

Красимир Каменов - Къро е обявен за издирване. Спрямо него от СГП е постановена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.

Покрай убийството излезе информация, че в каса в дома на Иванов са намерени интересни документи, някои от които са приобщени със статут на веществени доказателства. Според други, които обаче не са приобщени като веществени доказателства (прокуратурата не ги вижда като релевантни, защото нямат подпис и печат), криптокралицата Ружа Игнатова е била убита през ноември, 2018 година. Това е станало на борда на яхта в Йонийско море, над година след като Ружа за последно е видяна в Атина. Тялото ѝ е било нарязано на парчета и хвърлено във водата. Поръчката за убийството е на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки, за който се смята, че живее в Дубай, издирван е от българските власти за наркотрафик, но обявата за издирването му в Интерпол беше свалена. Това твърди сайтът за разследваща журналистика Bird.bg.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес