Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвинението иска 20 години затвор за машинистите от Хитрино

17 януари 2020, 06:10 часа • 3461 прочитания

Прокуратурата поиска максимална присъда за обвиняемите по делото за железопътното произшествие в Хитрино машинисти на днешното съдебно заседание в Шуменския окръжен съд. Подсъдими са Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата в ранната сутрин на 10 декември 2016 година в района на гара "Хитрино" влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан.

По-рано на вчерашното съдебно заседание бяха огласени и приобщени материалите по делото, което започна в края на предходното заседание, предаде "24 часа".

По делото участие вземат и пострадалите от инцидента, които са представлявани от адвокат Николай Димитров. Той също иска максимална присъда - 20 години затвор. Официално ще представи позицията си пред Шуменския съд на 21 януари. Според него, машинистите не са признали вина, въпреки всички доказателства, че са виновни и това утежнява наказанието. Присъда се чака на 22 януари, но тя ще може да бъде обжалвана.

За Димитров, а и според пледоарията на прокуратурата, причина за железопътното произшествие е високата скорост, с която се е движела влаковата композиция.

Какво обаче показа експертиза на защитата за случая - припомнете си в този материал!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес