Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обирджиите от "Дружба" задигнали каса с 3565 лева

08 юли 2016, 15:45 часа • 1213 прочитания

3 565 лева е имало в откраднатата каса от въоръжения обир, станал тази нощ в шоурума на "Дару кар" в квартал "Дружба".

Трима от общо четиримата обирджии са успели да задигнат само касата на първия етаж на фирмата. На втория етаж е имало друга каса, в която е имало 30 хил. лева. Маскираните са се върнали за втората каса, но са били подплашени от единия от тримата охранители, който стрелял с пушка-помпа във въздуха.

Подробности по поредния въоръжен грабеж в столицата даде днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и директорът на СДВР Младен Маринов, предаде БГНЕС.

Екшънът се разигра тази нощ около 03.35 часа. Бандитите успяха да ранят един от охранителите на набелязания обект. Той е на 60-годишна възраст и е стабилизиран в спешното на Окръжна болница. Вече е прехвърлен към Клиниката по ортопедия и травматология на болницата с прострелна рана на предмишницата, вследствие на която има раздробена кост.

Все още е ранен етапът на разследване, уточни Арнаудова.

След първите два изстрела, които е произвел първият охранител другите двама са отишли също на мястото, където са били обирджиите. Втори охранител се е опитал да стреля със служебната си пушка-помпа, но не е успял, защото се е паникьосал, в този момент обаче шофьорът на обирджиите се е възползвал и е стрелял срещу охраната. Обирджиите са стреляли с 9 мм пистолет "Люгер", което е сериозно огнестрелно оръжие.

Тримата обирджии са избягали. "Аудито", с което са избягали е намерено опожарено в ж.к. „Сердика”. Регистрационните номера, поставени на автомобила, са издадени за друго моторно превозно средство. В колата е била и откраднатата и разбита каса, но не е намерено оръжие. От палежа е напълно изгоряла още една кола, а други две са засегнати.

По време на извършените два огледа на произшествието са открити множество следи. Установени са и гилзите, както и други следи, заради които от МВР и прокуратурата могат да съберат доказателства, за да ги задържат. На извършителите на обира ще им бъдат повдигнати обвинения за грабеж, придружен с опит за убийство. Наказанието, което се предвижда за такива случаи е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

„Ауди”-то е било откраднато на 6 декември 2015 г. от паркинг в София, а номерът на автомобила е бил на друга кола - джип и са били свалени от отчети.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес