Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов случай "Фриц Жоашен", само че с жена

24 януари 2015, 16:18 часа • 13468 прочитания

След като буквално преди дни беше решено французинът Фриц Жоашен да бъде върнат обратно в Париж заради подозрения, че се е познавал с виновните за атентата в "Шарли ебдо" братя Куаши, сега се появи нов подобен случай.

Французойка, чийто мъж се сражавал в Сирия, е била задържана на ГКПП - Капитан Андреево, при опит да избяга с детето си в Сирия, потвърдиха от Регионалната служба за социално подпомагане в Хасково, информира "Дарик".

На жената била наложена забрана от съда във френския град Поатие да напуска страната заради съществуващ риск за детето й. След като обаче нарушила забраната, тя била пусната за издирване в Шенгенската информационна система. Междувременно от френското правосъдно министерство постъпило искане до нашето ведомство за задържане на детето.

Задържането на българо-турската граница е станало на 13 януари. Детето, на годинка и четири месеца, е останало няколко дни в България, след което служители от френските социални служби го отвели обратно във Франция. На майката са отнети родителските права.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес