Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никой не поема отговорност за загиналото дете в с. Градежница

05 септември 2017, 09:25 часа • 941 прочитания

Никой не поема отговорност за загинало дете в с. Градежница, което беше затиснато от футболна врата и по-късно почина в болницата в Тетевен.

Детето е играело с приятели на игрището, когато едната футболна врата пада и го затиска. Децата, които са били с него се разбягват и го оставят сам.

"Детето е стояло най-малко час и половина затиснато. Децата са се пръснали и са избягали" разказа майката на загиналото момче.

По думите й преди време е започнат ремонт на местното игрище, мрежите са били премахнати, вратите са били преместени, но само дотам.

Според кмета на крада състоянието на стадиона е било такова още преди той да заема поста си: "Той е общинска собственост и ние сме зависим от общинат", категоричен е Свилен Чернин.

"Това, което съм искал, пак ще го искам. Направихме среща с общината, два пъти, за да може стадионът да се приведе в приличен вид, но става въпрос за определени средства", допълни Чернин.

От прокуратурата в Ловеч са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Постановена е проверка на кмета на всички съоръжения, които се намират на територията на общината.

Снимка: архив

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес