Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нещата по делото на 13-те имами почват да се разтягат до безкрайност

29 октомври 2013, 17:45 часа • 28002 прочитания

Продължителността на процеса за разпространение на радикален ислям почва да притъпява вниманието и да се изкривява картината на делото. Това смята адвокат Харалампи Харалампиев, защитник на 13-те обвиняеми по делото имами, предаде Агенция "Фокус".

„Фактите от този процес, вече започват да избледняват в съзнанието ни, и като че ли времето ще го мумифицира този процес. Вместо факти ще се възпроизвеждат копия. Разпитваните свидетели не са поискани от мен, а от колегите Василев и Лулчева. Те доказаха правотата на своята теза, защото свидетелите казаха, че няма разпространение на религиозна омраза и противопоставяне на етносите”, каза Харалампиев.

Той обясни, своята пасивност в съдебната зала с това, че изчаква съдебните прения, когато ще се включи по-активно. Харалампиев каза, че след като е чул свидетелите смята, че ще бъде подкопана тезата на обвинението. Той уточни, че поисканата от прокуратурата справка от Главно мюфтийство за това дали има постъпили дарения от Саудитска Арабия все още не е пристигнала и приложена по делото.

Делото срещу 13-те имами започна на 18 септември миналата година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес