Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неофициално: Заплашваният прокурор е централна фигура в делото "Божков"

07 април 2022, 12:43 часа • 4389 прочитания

По неофициална информация заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев. Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата, съобщи Нова телевизия.

Кънев е наблюдаващ по делата на Васил Божков и заради това от миналата година е с назначена охрана. При обиски в дома на един от приближените на хазартния бос бяха открити снимки на прокурора и бележки с информация за него и семейството му. Във фейсбук профила на Васил Божков пък бе публикувана снимка на Ангел Кънев, докато излиза от сградата на НАП.

Кънев е работил по случаи с голям обществен и материален интерес като разследванията срещу братя Бобокови и Миню Стайков. 

"Призоваваме да не се политизира конкретния случай. Силно се надяваме да не се злоупотребява с него и да не се използва за някакви цели”, заяви зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев.

„Има образувано досъдебно производство, в което голяма част от фактите, са класифицирана информация. Абсолютно всички магистрати, които до септември миналата година са били под охрана и защита от страна на Бюрото за защита, след промяна на закона са преминали веднага под охрана на главна дирекция охрана. Видът на мерките на защита и охрана не е бил променян”, обясни още Дечев. 

ОЩЕ: Божков: Прокуратурата оказва натиск върху служителите на НАП (СНИМКИ)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес