Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не знам кой прокарва в медиите мероприятието "Кокаинови крале", казва Лазаров

24 април 2014, 18:00 часа • 13275 прочитания

На 21 февруари тази година проведохме операция съвместно с френските служби, при която беше задържано рекордно количество кокаин по информация на българските служби – 1400 кг. След това имаше и акции в България. Бяха направени спекулации, че обиските в автокъщите на Орлин Алексиев са политическа атака. Има обаче данни, че има връзка с хванатия кокаин във Франция, подчерта главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Лице в лице”.

На въпрос дали МВР и ДАНС са открили нещо, което да свързва Алексиев с „Кокаинови крале”, Лазаров отвърна, че са намерени материали и че те са включени към досъдебното производство. Дали тези материали ще се превърнат в доказателства, ще стане ясно след приключване на следствието, подчерта главният секретар на МВР. И добави – ние не сме търсили наркотици в автокъщата на Алексиев, а не документи.

Лазаров заяви, че средства на Столична община са пренасочвани през Общинска банка чрез търговско дружество "Чистота" към фирми на Матей Боев, който е приближен на Гълъбин Боевски. За Боев единд друг вътрешен министър твърдеше, че е свързан с „Кокаинови крале”, не съм го твърдял аз, каза още главният секретар на МВР. Той отказа да потвърди или отрече, че Христо Ковачки е подал сигнала за средствата през Общинска банка.

Щуротии не ми се коментират – така Лазаров отвърна на твърденията на ген. Атанас Атанасов, който заяви, че през Общинска банка има прекарани схеми за купуване на гласове от партията на Ковачки „Лидер” и те се прехвърлят към „България без цензура”. Жена ми казва – защо се занимаваш с тази агитка (бел. ред. – ген. Атанас Атанасов и Румен Петков), които фигурират във всички скандали през последните 15 години, иронизира главният секретар на МВР.

Започвам да си мисля, че действително има активно мероприятие – вижте кой подаде сигнал до Вътрешната комисия пред парламента и защо два месеца в медиите стои темата „Кокаинови крале”. Ние знаем, че някои лица, свързани със „знаем кой е кръстникът на „Кокаинови крале” (бел. ред. – Евелин Банев-Брендо), не са разработвани и проверявани както трябва – да излезе някой да ме опровергае, заяви Лазаров. И посочи като такова лице Матей Боев.

Главният секретар на МВР призна, че през 2006 година много усилено се е работило по „лицето Евелин Банев”. Преди седмица Румен Петков каза, че тогава обвинението е било почти готово и после е имало теч на информация, а след това години наред никой не е закачал Брендо.

МВР няма политически противници, ние работим по закон, категоричен е Лазаров. И заяви, че никога не е свързвал името на Бойко Борисов с наркотрафик. Главният секретар на МВР каза, че полицейските сили са били много толерантни с протестите и че не си спомня да са събирани списъци с членове на ГЕРБ във Варненско. Той отрече да е имало подслушване на концерт на Николина Чакърдъкова и дали там ще има политически речи на хора от АБВ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес