Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-много три години затвор за изверга, който подпали бездомно куче за удоволствие

19 февруари 2014, 18:28 часа • 23058 прочитания

Три години затвор очакват изверга, който заля с бензин и запали бездомно куче в бургаския квартал "Комлука", пише "24 часа".

Днес районната прокуратура в Бургас се самосезира за жестокия инцидент. Образувано е дело по чл.325 Б от НК за причиняване на трайно увреждане на гръбначно животно в резултат на проявена жестокост.

Извършителят обаче все още е неизвестен. Има подозрения, че това е ром от квартала, известен с жестокостта си към животните и най-вече към бездомните кучета.
Пострадалото куче Любчо е с множество изгаряния по тялото, а на мястото на ануса му зее кървава мокра рана, тъй като и там е поставян горящ предмет, обясниха от фондация "Приятели на животните", които се грижат за измъчваното животно. Отделно животното е побягнало след ужасяващото деяние, скрило се е под паркиран автомобил и е било гонено с пръчка, за да не подпали колата.

След ужаса, който Любчо преживял в неделя вечерта, той е бил отведен във фондацията от жена, която живее в квартала. Тя добре познавала Любчо и дълго време му давала храна. Кучето било съвсем миролюбиво, въртяло се в района отдавна и не е нападало никого, казаха от фондацията.

В момента Любчо е на няколко силни антибиотици и мазила за изгарянията. Състоянието му остава тежко.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес